Ancheta privind satisfacŢia studenŢilor


Ancheta privind satisfacţia studenţilor


Începând cu anul universitar 2007-2008 în cadrul UBB se derulează Ancheta privind satisfacţia studenţilor.


Analiza satisfacţiei studenţilor reprezintă un element important al procesului de monitorizare internă a calităţii pentru identificarea acţiunilor necesare îmbunătăţirii permanente a calităţii educaţiei oferite, iar pe de altă parte reprezintă un indicator pentru interesul universităţii de a accede la punctul de vedere al studenţilor. Pornind de la nevoile studenţilor, în cadrul Centrului pentru Managementul Calităţii a fost elaborat un chestionar de evaluare a gradului de satisfacţie a studenţilor faţă de: activităţile de predare-învăţare, informaţiile disponibile despre admitere, sistemul tutorial, orarul cursurilor, baza materială, dotarea laboratoarelor, sălilor de curs şi seminar, serviciile administrative, organizaţiile studenţeşti, condiţiile de cazare, serviciile de consiliere oferite de către UBB.


Rezultatele acestui studiu urmăresc identificarea perspectivei studenţilor cu privire la:
1. ariile pe care aceştia le apreciază favorabil şi la punctele slabe ale serviciilor şi facilităţilor oferite studenţilor în cadrul universităţii
2. ariile pe care studenţii le consideră a fi importante pentru satisfacţia lor, în ceea ce priveşte viaţa de student la UBB.
Rezultatele obţinute reprezintă un input pentru elaborarea strategiei de dezvoltare a universităţii, prin orientarea acţiunilor asupra aspectelor deficitare, semnalate de către studenţi, în cadrul fiecărei facultăţi. În plus, feedbackul obţinut din partea studenţilor reprezintă un element important pentru evaluarea internă a activităţilor universităţii.

Procedura de evaluare a satisfacţiei studenţilor

Procedura de evaluare a satisfacţiei studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai

Rapoarte de evaluare a satisfacţiei studenţilor

Rezultatele anchetei privind satisfacţia studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai (2019)

Rezultatele anchetei privind satisfacţia studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai (2017)

Rezultatele anchetei privind satisfacţia studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai (2015)

Rezultatele anchetei privind satisfacţia studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai (2009)

trendence European Student Barometer

European Student Barometer este un sondaj de opinie efectuat anual de către Institutul Trendence din Berlin, care oferă studenţilor europeni posibilitatea de a-şi exprima părerea cu privire la cariera lor şi la sistemul educaţional. De la lansarea lui în 2003, numărul studenţilor participanţi la sondaj a crescut în mod constant, datorită parteneriatelor cu universităţi din 27 de ţări europene şi asiatice. Universitatea Babeş-Bolyai a participat pentru prima dată la ediţia din 2009 a European Student Barometer.